VDS Nedir? VDS Özellikleri

VDS Nedir? VDS Özellikleri

VDS Avantajları

VDS, sanal sunucu çeşitlerinden biridir. Açılımı ise Virtual Dedicated Server olarak ifade edilir. Tek bir sunucuya ait olan donanımlar, sanallaştırma teknolojisi kullanılarak farklı sunuculara bölünür. Ortaya çıkan bu küçük sunucular VDS adını alır. Herkes, kendisi için özel olarak ayrılan kaynakları kullanır. Yani RAM, işlemci ve benzeri donanımlar her kullanıcıya özgüdür. Birine tahsis edilen kaynak bir başkasına da verilmez. Bundan dolayı VDS, kullanıcılara tam kontrol ve bağımsızlık sağlayan, yüksek performanslı bir sunucu çözümüdür. Kesintisiz hizmet almayı mümkün kılan VDS, son derece hızlı ve güvenlidir. İhtiyaç duyduğunuz özellikler çerçevesinde en iyi VDS paketleri için sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Seçenekler arasında karşılaştırma yaparak beklentilerinizi karşılayabilirsiniz.

VDS ile Paylaşımlı Hosting Farkı

VDS kullanımı ile sahip olacağınız bazı avantajlar şöyle sıralanabilir: Disk, bellek, CPU ve buna benzer kaynaklar paylaşımsız olarak kullanıldığı için tamamıyla size aittir. Bir başka kullanıcının yaptığı işlemlerden siz etkilenmez ve performans düşüklüğü yaşamazsınız. VDS’ler root erişimine imkân tanır. Bu da web sitenizdeki kontrolünüzü artırır. Gerek gördüğünüzde kaynaklarınızı artırabilirsiniz. Yüksek trafik yoğunluğuna sahip internet siteleri VDS ile ziyaretçilerine sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunar. VDS kullanım işlemi, sayfaların geç yüklenme problemini ortadan kaldırır. Öte yandan VDS çeşitleri dedicated sunuculara kıyasla daha ekonomiktir. Bir VDS üzerine istediğiniz güvenlik yazılımını kurabilirsiniz.

  • Paylaşımlı hostinglerde sunucudaki kaynaklar birçok site tarafından aynı anda kullanılır. VDS’lerde ortak kullanım söz konusu değildir.
  • Paylaşımlı hosting üzerinde yer alan web siteleri birbirinin performansına negatif etkide bulunabilir. VDS bünyesindeki sitelerde böyle bir risk yoktur.
  • Paylaşımlı hosting, sunucuyu kontrol etmenize izin vermez. Fakat VDS’te bu durum tam tersidir.
  • Kısaca VDS, paylaşımlı hostinglerden daha verimli ve daha güvenlidir.